Пошуковий запит: (<.>A=Патрєва Л$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 13
Представлено документи з 1 до 13
|
1. |
Патрєва Л. С. Хімічний склад м'яса перепелів, вирощених за використання наносрібла [Електронний ресурс] / Л. С. Патрєва, В. І. Гроза // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія : Тваринництво. - 2014. - Вип. 7. - С. 121-123. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vsna_tvar_2014_7_30
|
2. |
Патрєва Л. С. Вплив калібрування яєць качок кросу "Темп" на їх інкубаційні якості [Електронний ресурс] / Л. С. Патрєва // Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2014. - Вип. 3(2). - С. 173-177. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vanp_2014_3(2)__24
|
3. |
Патрєва Л. Яйцева продуктивність перепелів при застосуванні наносрібла [Електронний ресурс] / Л. Патрєва // Тваринництво України. - 2015. - № 3. - С. 9-13. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/TvUkr_2015_3_5
|
4. |
Бабій В. Ф. Вивчення розподілу наносрібла в харчових яйцях перепелів при пероральному надходженні засобу наносрібла [Електронний ресурс] / В. Ф. Бабій, О. Є. Кондратенко, М. В. Пімушина, Л. С. Патрєва, В. І. Гроза // Збірник наукових праць співробітників НМАПО ім. П. Л. Шупика. - 2015. - Вип. 24(3). - С. 425-430. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Znpsnmapo_2015_24(3)__72 Препарати наносрібла все частіше використовують у ветеринарній медицині та у сільськогосподарському виробництві для профілактики захворювань у теплокровних тварин, в тому числі - у птахів, яких вирощують для споживання м'ясної продукції та яєць. У зв'язку з цим актуальним є питання безпеки для людини харчової продукції, яку одержано із застосуванням препаратів наносрібла. Мета роботи - дослідження особливостей нагромадження наносрібла в харчових яйцях одомашнених перепелів у разі надходження його природнім шляхом через шлунково-кишковий тракт. Дослідження проводили на перепелах породи Фараон 40-добового віку, протягом 30-ти діб перепілок випоювали розчином засобу наносрібла у концентраціях 0,01; 0,02; 0,03 %. Визначення вмісту срібла в харчових яйцях перепелів проводили за допомогою методу атомно-абсорбційної спектрофотометрії. Середній вміст срібла у їстівній частині яєць перепелів III групи (з максимальним навантаженням наносріблом) більше у 2,2 разу у порівнянні з контрольною групою, що свідчить про залежність кількості срібла в яйцях від дози, яку одержує перепілка під час випоювання. Виявлено, що корм для перепілок-несучок містить <$E0,07~symbol С~0,01> мг/кг срібла, чим пояснюється присутність срібла у яйцях контрольної групи. Найбільший вміст срібла визначається у шкаралупі, що можна пояснити остеотропними властивостями срібла, а також зовнішнім забрудненням яєць. Висновки: у разі випоювання перепелів розчином наносрібла відбувається перехід срібла із материнського організму в яйця, причому спостерігається дозозалежний ефект. Одержані результати показують необхідність подальших досліджень з вивчення кумуляції наносрібла в органах і тканинах сільськогосподарської птиці, в раціон якої вводять нанопрепарати срібла, для визначення шляхів безпечного застосування цих препаратів.
|
5. |
Патрєва Л. С. Аналіз показників безпечності молока в умовах сільськогосподарського підприємства [Електронний ресурс] / Л. С. Патрєва, І. І. Максимова // Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2016. - Вип. 2(1). - С. 205-211. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vanp_2016_2(1)__27
|
6. |
Патрєва Л. С. Вплив дезінфекції на підвищення якості інкубаційних яєць перепелів [Електронний ресурс] / Л. С. Патрєва, В. І. Гроза // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія : Тваринництво. - 2017. - Вип. 5(2). - С. 97-102. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vsna_tvar_2017_5(2)__21
|
7. |
Патрєва Л. С. Ентропійний аналіз кількісних ознак для селекційної оцінки батьківського стада м’ясних курей [Електронний ресурс] / Л. С. Патрєва, С. С. Крамаренко // Розведення і генетика тварин. - 2007. - Вип. 41. - С. 149-154. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/rgt_2007_41_24
|
8. |
Патрєва л. С. Підвищення якості інкубаційних яєць перепелів [Електронний ресурс] / л. С. Патрєва // Сучасне птахівництво. - 2015. - № 11-12. - С. 5-6 . - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Sps_2015_11-12_5
|
9. |
Патрєва Л. С. М'ясні якості перепелів при відгодівлі з використанням наносрібла [Електронний ресурс] / Л. С. Патрєва, В. І. Гроза // Проблеми зооінженерії та ветеринарної медицини. - 2014. - Вип. 28(1). - С. 205-211. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/pzvm_2014_28(1)__27
|
10. |
Патрєва Л. С. Удосконалення методів оцінки лінійної диференціації птиці м’ясних кросів [Електронний ресурс] / Л. С. Патрєва // Розведення і генетика тварин. - 2005. - Вип. 38. - С. 289-294. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/rgt_2005_38_58
|
11. |
Патрєва Л. С. Економічна ефективність використання препарату "АРГЕНВІТ" при інкубації яєць перепелів [Електронний ресурс] / Л. С. Патрєва, В. І. Гроза, О. О. Стародубець, О. А. Коваль // Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2017. - Вип. 4. - С. 108-114. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vanp_2017_4_14
|
12. |
Патрєва Л. С. Оцінка реалізації спадкового потенціалу продуктивності корів голштинської породи [Електронний ресурс] / Л. С. Патрєва, Т. І. Нежлукченко, С. І. Луговий, Л. О. Стріха, Є. М. Зайцев // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія : Тваринництво. - 2019. - Вип. 1-2. - С. 89-94. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vsna_tvar_2019_1-2_14
|
13. |
Архангельська М. В. Якість м'яса каченят, вирощених у рівновагових угрупуваннях [Електронний ресурс] / М. В. Архангельська, В. О. Іванов, Л. С. Патрєва, Т. В. Шевченко // Таврійський науковий вісник. - 2012. - Вип. 78. - С. 101-104. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Tavnv_2012_78_21
|